19 January 2016

Lemon Mousse with Caramelized Almonds






Μπορείς να φτιάξεις πολύ εύκολα Μους Λεμόνι  και με διάφορους τρόπους.
Θα σας δώσω ένα πολύ απλό τρόπο.Αλλά οκ, έχει λίγο διαδικασία. Αξίζει όμως.





Όσο για τα καραμελωμένα αμύγδαλα, μπορείτε να βρείτε σε διάφορες βερσιόν
ή απλά να τα καραμελώσετε εσείς.
Εγώ χρησιμοποίησα το παραδοσιακό γλυκό Φλωρεντίνες και το έσπασα με τα χέρια μου.
Διαφορετικά θα σας πω παρακάτω πως να το κάνετε. Είναι πολύ εύκολο.

Για 6 μερίδες θα χρειαστούμε.

200 γρ κρέμα γάλακτος
3κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κεσεδάκι γιαούρτι

και κρέμα ζαχαροπλαστικής όπου θα φτιάξουμε με

2 αυγά
60γρ αλέυρι
100γρ ζάχαρη
μισό λίτρο γάλα
ξύσμα από ένα λεμόνι


Πρώτα θα φτιάξουμε την κρέμα

Ζεστένουμε το γάλα προσεκτικά να μη βράσει και να μη καεί.
Χτυπάμε τα αυγά με τα υπόλοιπα υλικά και γίνεται ένας χυλός.
Προσθέτουμε το ζεστό γάλα λίγο λίγο στο χυλό, αργά αργά ανακατεύοντας.
Μετά το βάζουμε στην κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνέχεια να πήξει.

Προσοχή! Δε το αφήνουμε από τα μάτια μας.
Όταν η κρέμα αρχίζει να πήζει τη βγάζουμε από τη φωτιά την καλύπτουμε με μία ζελατίνη και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Χτυπάμε την κρέμα με την άχνη και κάνουμε σαντιγύ.
Ανακατευουμε με το γιαούρτι και βάζουμε στο ψυγείο.








Όταν η κρέμα κρυώσει ανακατευουμε με το μίγμα της σαντιγύ πολύ απαλά και προσεκτικά να μη νερώσει.
Προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα.





Σερβίρουμε σε μπολάκια και διακοσμούμε με αμύγδαλα
 και ξύσμα από πράσινο λεμόνι
 ή και με λίγο
γλυκιά πάπρικα σκόνη έτσι για τη τσαχπινιά.








Δείτε εδώ πως μπορείτε να δείτε πως να καραμελώσετε ξηρούς καρπούς :

καραμελωμένοι ξηροί καρποί





No comments:

Post a Comment